Lody czekoladowe... Шоколадне морозиво
Musimy przygotować albo słoiczek z pokrywką albo pojemnik ze szczelną pokrywką.
Do słoiczka lub do pojemnika wlewamy 300 ml śmietany 30% lub 36%
Dodajemy łyżkę kakao, łyżkę płatków migdałowych, łyżeczkę cynamonu i łyżeczkę erytrolu lub ksylitolu.
Zamykamy słoiczek i energicznie potrząsamy (2-3 minuty)
Wstawiamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
Ja podałam lody z pokruszoną gorzką czekoladą i orzechami laskowymi
P.S lody lepiej smakują niż wyglądają:-)
Потрібно приготувати баночку з кришкою.
В баночку вилити 300 мл сметани 30 %.
Додати ложку какао, ложку мигдальних пластівців, ложечку кориці, ложечку березового цукру.
Закрити баночку кришкою і енергічно струсонути/взбовтати (2-3 хв)
Вставити в морозилку на мін 3 години.
Я подала з подрібненим темним шоколадом і горіхами.
Морозиво краще смакує ніж виглядає
Czy osoby z io mogą te lody bo wyglądają kuszaco
OdpowiedzUsuńWszystkie składniki są dozwolone na IO
OdpowiedzUsuń