Fit grissini
100 gr mąki kasztanowej
paczka suchych drożdży
łyżeczka soli
łyżeczka kurkumy
łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżeczki czosnku w proszku
2 łyżki oleju
150 ml wody ciepłej
Zagnieść ciasto, odstawić na godzinę do wyrośnięcia
Formujemy długie wałeczki, posmarować jajkiem, posypać sezamem.
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 min, 180 stopni, termoobieg.
300 грам цільнозернового борошна
100 грам каштанового борошна
пачка сухих дріжджів
ложечка солі
ложка куркуми
дві ложки олії
150 ml води теплої
Замісити тісто, відставати на годину, щоб виросло, формувати довгі смужки
Помастити яйцем, посипати сезамом
Вставити в духовку на 15-20 хвилин, 180 градусів, термообіг
Komentarze
Prześlij komentarz