Lekki torcik z mango i czereśniami... Легкий Тортик з Манго і черешнями





Mango zblendować z 300 ml śmietany 36%
Dodać roztopiona żelatynę 
(2 łyżki żelatyny zalać wrzątkiem-70-100 ml) 
Wylewamy masę do formy, dekorujemy czereśniami i borówkami. 
Wstawiamy do lodówki  
W tym czasie robimy galaretkę cytrynową bez cukru, dodajemy łyżeczkę erytrolu lub ksylitolu. 
Wylewamy zimną galaretkę na masę  z mango i czereśniami i wstawiamy ponownie do lodówki na około 60-75 min. 

Манго зблендувати з сметаною 36% і додати розтоплений желатин. 
(2 ложки желатину залити кип'ятком-70-100 мл) 
Вилити масу в форму, прикрасити черешнями і вставити в холодильник.
В  тому часі зробити желе  я мала лимонне без цукру.
Можна додати ложку березового цукру  
Вилити холодне желe на масу з манго і вставити знову в холодильник на 60-75 хвилин.

Komentarze

Popularne posty