Zapiekanka naleśnikowa z serem(glutenfree)...Млинцева запіканка з сиром
Naleśniki robimy według tego przepisu:
Na każdy naleśnik nakładamy masę serową i zawijamy w rulonik
Każdy rulonik kroimy na 3 części i wykładamy w naczynie żarodporne
Zalewamy masą śmietanową i posypujemy płatkami migdałowymi
Wstawiamy na około 30 min do piekarnika, 180 stopni, termoobieg.
Masa śmietanowa:
400 ml śmietany 12% lub 18%
100 ml maślanki
łyżka cynamonu
Masa serowa:
500 gr twarogu
jajko
łyżeczka erytrolu
Млинці робимо зa цим рецептом:
На кожен млинець наложити сирну масу, закрутити в рулон.
Кожен рулон порізати на 3 частини.
Виложити у форму до запікання, залити сметанковою масою і вставити в духовку на 30 хвилин, 180 градусів, термообіг.
Сирна маса :
500 гр творогу
яйце
ложечка березового цукру
Сметанкова маса:
400 мл сметани
100 мл кефіру
ложечка кориці.
Komentarze
Prześlij komentarz