FIT Sernik z czekoladowym spodem...Fit сирник з шоколадним тістом
Spód:
10 łyżek płatków owsianych
3 łyżki kakao
6 łyżek mąki kokosowej
łyżeczka proszku do pieczenia
100 gr masła
2 jajka
Zagnieść ciasto
Podzielić na 2 części, większa część wykładamy na dno brytfanki, a mniejszą część wkładamy do zamrażalnika
Masa serowa:
5 żółtek
( białka ubijamy na sztywną pianę)
250 gr twarogu tłustego
5 łyżek erytrolu
400 ml śmietany 12%
3 łyżki oleju
Można dodać łyżkę mąki lnianej lub ziemniaczanej
Wszystko razem miksujemy i dodajemy białka, ale już nie miksujemy, a mieszamy łyżką
Wylewamy masę na spód, wyciągamy z zamrażalnika ciasto aby zetrzeć go na grubych oczkach na masę serową
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 min na 170 stopni, a po 30 min zmniejszamy do 130 stopni i pieczemy jeszcze 15 min.
Studzimy w uchylonym piekarniku
Posypujemy pudrem z erytrolu
Тісто:
10 ложок вівсяних пластівців
3 ложки какао
6 ложок кокосового борошна
ложечка порошку до печива
100 гр масла
Замісити тісто.
Поділити на 2 частину, більшу частину виложити на дно бритванни а меншу частину положити в морозилку.
Сирна маса :
5 жовтків
(білки взбити на густу піну)
250 гр творогу
5 ложок еритролу
400 мл сметани 12%
3 ложки олії
Можна дати ложку картопляного борошна або льняного борошна
Все разом міксуємо і додамо білки, але вже не міксуємо, а мішаємо ложкою.
Виливаємо на тісто, а на сир тремо тісто, яке було в морозилці.
Ставимо в нагріту духовку на 30 хвилин, 170 градусів, а після 30 хвилин зменшуємо до 130 градусів і печемо ще 15 хвилин.
na jak dużą blaszkę to jest przepis?
OdpowiedzUsuńDuża blacha XXL, jeśli będzie mniejsza, to sernik będzie wyższy
Usuń