Lany chrust
4 białka ubić na sztywną pianę
(białka ubijamy ze szczyptą soli)
4 żółtka
200 ml mleka
łyżeczka ksylitolu lub erytrolu
300 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850
Miksujemy
Białka dodać do pozostałej masy, delikatnie wymieszać , nie miksować
Rozgrzać olej
Masę przelać do jednorazowego woreczka cukierniczego z końcówką z okrągłym otworem.
Na rozgrzany tłuszcz wyciskamy chrust, smażymy do zrumienienia z obydwu stron.
Gotowy chrust posypać pudrem z ksylitolu
4 білки взбити з щіпкою солі
4 жовтки
200 мл молока
ложечка ксилітолу
300 гр спельтового борошна
Міксуємо
Білки додати до маси і делікатно вимішати, не міксувати.
Розігріти олію.
Масу перелити в шприц або в кондитерський мішок з круглим кінцем.
В розігріти олію витискати масу, смажити до золотого кольору
Готовий хруст посипати пудрою з ксилітолy.
Komentarze
Prześlij komentarz