Bardzo puszysty i kremowy sernik z bórówkami...Мега кремовий сирник з лохиною
Wiaderko twarogu sernikowego-1 kg
8 żółtek
5 łyżek erytrolu
100 ml śmietany 30% lub 36%
łyżka mąki ziemniaczanej (można pominąć)
Wszystko razem miksujemy
Zmiksować osobno 8 białek na gęstą pianę
Dodać zmiksowane białka do masy serowej i wymieszać, nie miksować
Wylać masę do formy (40x25x6) i wstawić do nagrzanego piekarnika na 150 stopni na 15 minut, po 15 minutach uchylić piekarnik i wyłożyć na sernik 200 g borówek, zmniejszyć temperaturę i piec jeszcze 50-60 minut, termoobieg
Studzić sernik w uchylonym piekarniku
Na ostudzony sernik nałożyć krem
( 200 ml śmietanki 30% ubić z 250 g mascarpone i 50 gr borówek)
Wstawić do lodówki
Sernik jest bardzo wilgotny, puszysty і delikatny
Сирна маса:
Відерко творогу -1 кг
8 жовтків
5 столових ложок еритролу
100 мл сметани 30% або 36%
Все перемішуємо разом
Взбити 8 білків
Додати білкu в сирну масу і перемішати, не міксувати
Вилийте масу у форму (40x25x6) і поставте в попередньо розігріту духовку, 150 градусів на 15 хвилин, після 15 хвилин відкрити духовку і на масу виложити 200 г лохини і зменшити до 120 температуру і пекти ще 50-60 хвилин, терморегулювання
Остудіть сирник у відкритій духовці
Прикрасьте холодний сирник вершками
(взбити 200 мл сметани 30% із 250 г маскарпоне i
50 г лохини)
50 г лохини)
Komentarze
Prześlij komentarz