Pascha wielkanocna...Cирна паска

 


1. 1 kg twarogu tłustego
(zmielić dwukrotnie albo dokładnie zblendować)
dodać 100 ml śmietany 30 lub 36% i zmiksować razem z twarogiem
2. 200 g masła zblendować z 3 łyżkami erytrolu
(masło powinno być miękkie przed blendowaniem)
3. 6 -7 żółtek zmiksować z 3 łyżkami erytrolu
Zblendowany twaróg, zblendowane masło i żółtka -wszystko razem zmiksować, dodać garść rodzynek, 50 g moreli-pokroić i 50 g migdałów, 50 g orzechów pecan i ponownie zmiksować
Rodzynki i morele zaparzyć przed dodaniem do masy serowej
Wyłożyć masę na podwójnie złożoną gazę i mocno zawiązać, potem zawinąć w szmatkę,  ściereczkę lub kolejną gazę i włożyć do garnka, pojemnika lub miski 
Można też wyłożyć na sitko lub w inny sposób aby odsączyć płyn
Sposobów jest mnóstwo
Wstawić do lodówki na całą noc.  
Wyłożyć paschę na talerz i usunąć gazę  






1. 1 кг жирного сиру (змолоти двічі або ретельно зблендувати) додати 100 мл вершків 30 або 36% і зміксувати з сиром 
2. Зблендуйте 200 г вершкового масла з 3 столовими ложками еритритолу (вершкове масло має бути м’яким перед змішуванням) 
3. Зміксуйте 6-7 жовтків з 3 столовими ложками еритролу
Сир, масло і жовтки - все зміксуйте, додайте жменю родзинок, 50 г кураги і 50 г мигдалю, 50 г горіхів пекан і знову зміксуйте 
Залийте родзинки та курагу кипятком, перш ніж додавати їх до сирної суміші 
Покладіть масу на подвійну складену марлю і щільно зав'яжіть, можна це все загорнути ще один раз в іншу марлю і покласти в посудину чи миску
 Ви також можете покласти його на ситечко щоб злити рідину Існує безліч способів 
Поставити в холодильник на ніч. 
Покладіть пасху на тарілку і зніміть марлю

Komentarze

Popularne posty