Niskowęglowodanowy makowiec... Низьковуглеводний завиванець з маком.
200 g tartego sera mozzarella i 200 g serka homogenizowanego naturalnego rozpuścić w mikrofali
Dodać 2 jajka, szybko wymieszać, dodać 150 g mąki kokosowej, łyżeczkę proszku do pieczenia i 400 ml śmietany 12%
Wszystko zmiksować
Ciasto będzie bardzo miękkie i delikatne
Wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem do pieczenia i rozwałkować
Na ciasto wyłożyć masę makową
Maka makowa:
150 g mielonego maku
2 jajka
łyżka erytrolu
(można więcej)
Zawinąć w rulonik pomagając sobie papierem bądź zwilżonymi palcami
Posmarować jajkiem i posypać orzeszkami
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20-25 min, 160-170 stopni, termoobieg
Sprawdzać patyczkiem
200 г тертого сиру моцарелла і 200 г натурального гомогенізованого сиру розчинити в мікрохвильовій печі.
додати 2 яйця, швидко перемішати,
150 г кокосового борошна,
чайну ложку розпушувача
400 мл cметани
Все міксувати
Тісто вийде дуже ніжне
Викласти на промаслений папір, накрити другим і розкачати
На тісто викласти макову масу
Макова маса:
150 г меленого маку
2 яйця
ложка еритриту
(можна більше)
Загорніть його в рулет, допомагаючи собі папером або вологими пальцями
Змастити яйцем і посипати горіхами
Ставимо в розігріту духовку приблизно на 20-25 хвилин, 160-170 градусів
Komentarze
Prześlij komentarz