Niskowęglowodanowy makowiec... Низьковуглеводний завиванець з маком.


200 g tartego sera mozzarella i 200 g serka homogenizowanego naturalnego rozpuścić w mikrofali
Dodać 2 jajka, szybko wymieszać, dodać 150 g mąki kokosowej, łyżeczkę proszku do pieczenia i 400 ml śmietany 12%
Wszystko zmiksować
Ciasto będzie bardzo miękkie i delikatne
Wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem do pieczenia i rozwałkować
Na ciasto wyłożyć  masę makową

Maka makowa:
150 g mielonego maku
2 jajka
łyżka erytrolu
(można więcej)

Zawinąć w rulonik pomagając sobie papierem bądź zwilżonymi palcami
Posmarować jajkiem i posypać orzeszkami
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20-25 min, 160-170 stopni, termoobieg
Sprawdzać patyczkiem




200 г тертого сиру моцарелла і 200 г натурального гомогенізованого сиру розчинити в мікрохвильовій печі.
додати 2 яйця, швидко перемішати,
 150 г кокосового борошна, 
чайну ложку розпушувача 
400 мл cметани 
Все міксувати
 Тісто вийде дуже ніжне
 Викласти на промаслений папір, накрити другим  і розкачати 
На тісто викласти макову масу
 Макова маса: 
150 г меленого маку
 2 яйця ложка еритриту (можна більше) 
 Загорніть його в рулет, допомагаючи собі папером або вологими пальцями 
 Змастити яйцем і посипати горіхами 
Ставимо в розігріту духовку приблизно на 20-25 хвилин, 160-170 градусів 
 

Komentarze

Popularne posty