Ciasto makowe z jabłkami i rodzynkami... Маковий пиріг з яблуками та родзинками
6 białek ubić na sztywną pianę
dodać 6 żółtek
łyżkę erytrolu
200 g maku mielonego
2 jabłka (pokroić na kawałeczki)
30 g rodzynek
łyżeczka proszku do pieczenia
Zmiksować
Wylać masę do natłuszczonej tortownicy
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przy 170 stopniach około 20-30 minut, termoobieg
Gotowe ciasto polać czekoladą
Збийте 6 яєчних білків до міцної стійкості
додати 6 жовтків
столова ложка еритриту
200 г меленого маку
2 яблука (нарізані шматочками)
30 г родзинок
чайна ложка розпушувача
Зміксуйте
Вилити масу в змащену маслом форму
Поставити в розігріту духовку, випікати при 170 градусах приблизно 20-30 хвилин
Готовий пиріг полити шоколадом
Komentarze
Prześlij komentarz