Czekoladowe ciasto migdałowe ze śliwkami...Шоколадно-мигдальний пиріг зі сливами (glutenfree)
4 jaja
łyżkę erytrolu
10 g kakao
100 g mąki migdałowej
łyżeczka proszku do pieczenia
Miksujemy wszystko razem
Wylewamy do okrągłej formy (15x15),
wkładamy śliwki (około 10 sztuk)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 30-40 minut, 170 stopni, termoobieg
Gotowe ciasto polać czekoladą 80% (30 g) +śmietanka 30% (50 ml)
Udekorować wedle życzenia
4 яйця
ложку еритриту
10 г какао
100 г мигдального борошна
чайна ложка розпушувача
Змішуємо все разом
Виливаємо в круглу форму (15х15) і додаємо сливи (10 штук)
Поставте в розігріту духовку приблизно на 30-40 хвилин, 170 градусів, конвекція
Готовий пирін полийте шоколадом 80% (30 г) + вершками 30% (50 мл)
Прикрашаємо за бажанням
Komentarze
Prześlij komentarz