Jogurtowy "sernik na zimno" z borówkami...Йогуртовий десерт з лохиною
wiaderko jogurtu greckiego-1 kg
łyżka erytrolu
150 g borówek
Wszystko razem zmiksować
Dodać rozpuszczoną żelatynę i ponownie zmiksować
(50 g żelatyny zalać wrzątkiem-około 150 ml)
Wylać masę do formy, polać czekoladą (50 g czekolady 80% rozpuścić) i udekorować borówkami oraz orzeszkami
Wstawić do lodówki
відро грецького йогурту - 1 кг
ложка еритриту
150 г лохини
Все перемішати
Додати розчинений желатин і знову перемішати
(50 г желатину залити окропом - приблизно 150 мл)
Вилити суміш у форму, полити шоколадом (50 г 80% шоколаду, розтопити) і прикрасити лохиною і горіхами.
Помістити в холодильник
Komentarze
Prześlij komentarz