Tarta z rabarbarem na spodzie migdałowym... Тарт з ревенем на мигдальному коржі




Ciasto :
200 gr mąki migdałowej
6 łyżek mąki kokosowej 
3 żółtka 
1 całe jajko
łyżeczka proszku do pieczenia 
100 gr masła 
Zagnieść ciasto 
Wyłożyć palcami na posmarowaną formę 
(32 cm) 
Nakłuwać widelczykiem i wstawić do piekarnika na 10 minut, 180 stopni
W między czasie pokroić rabarbar (ilość dowolna) dodać łyżkę ksylitolu, wymieszać. 
Na podpieczony spód wyłożyć rabarbar, na rabarbar ubite białka (białka ubić z łyżką pudru z ksylitolu) i wstawić do piekarnika na 20-25 minut, 160 stopni, termoobieg. 
Po wyjęciu posypać tartę prażonymi płatkami migdałowymi
UWAGA: beza nie jest chrupiąca!!!




Тісто:
200 гр мигдального борошна 
6 ложок кокосового борошна 
3 жовтки
одне ціле яйце
ложечка порошку до печива
100 гр масла
Замісити тісто
Виложити пальцями на змащену форму (32см), понаколювати і вставити в духовку на 10 хвилин, 180 градусів. 
Почистити і порізати на малі шматки ревень, посипати ложкою ксилітолу, вимішати. 
Виложити на підпечений корж, на ревень дати взбиті білки (3 білки вбити з ложкою пудри з ксилітолу) і вставити в духовку на 20 хвилин, 160 градусів, терморегулювання 
На спечений тарт посипати підсмажені мигдальні платівці. 


Komentarze

Popularne posty