Sernik na czekoladowym spodzie z jabłkami i gruszkami (glutenfree)...Сирник на шоколадному тісті з яблуками і грушами (glutenfree)
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki kakao
łyżeczka proszku
szczypta soli
łyżeczka erytrolu lub ksylitolu
2 jajka
100 g roztopionego masła
Wszystko wymieszać, ciasto jest bardzo miękkie i delikatne, więc trzeba włożyć na 20 min do zamrażarki
Ciasto podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować i przełożyć do posmarowanej tortownicy
Ponakłuwać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5-7 minut, 180 stopni
W tym czasie przygotować masę serową i jabłka z gruszkami.
Kiedy wszystko przygotowane, to wylewamy na ciasto masę serową, wykładamy na masę owoce i na owoce musimy zetrzeć drugą część ciasta
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut, 180 stopni, termoobieg, a później zmniejszamy do 150-160 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut.
Ja miała malutką tortownice 16 x 16, ale można większą, ale maks 20 x 20
Gotowe ciasto można polać gorzką czekolada
Ciasto podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować i przełożyć do posmarowanej tortownicy
Ponakłuwać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika na 5-7 minut, 180 stopni
W tym czasie przygotować masę serową i jabłka z gruszkami.
Kiedy wszystko przygotowane, to wylewamy na ciasto masę serową, wykładamy na masę owoce i na owoce musimy zetrzeć drugą część ciasta
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut, 180 stopni, termoobieg, a później zmniejszamy do 150-160 stopni i pieczemy jeszcze 30 minut.
Ja miała malutką tortownice 16 x 16, ale można większą, ale maks 20 x 20
Gotowe ciasto można polać gorzką czekolada
Masa serowa:
250 g tłustego twarogu
100 ml śmietany 12%
łyżka erytrolu
2 jajka
Zmiksować
Owoce:
2 jabłka pokroić
2 gruszki pokroić
łyżka cynamonu, wymieszać i dusić na patelni
200 гр борошна з лісових горіхів
2 ложки кокосового борошна
2 ложки какао
ложечка порошку
щіпка солі
ложечка еритролу або ксилітолу
2 яйця
100 гр розтопленого масла
Все вимішати.
Тісто виходить м'яке, тому потрібно його поставити в морозильну камеру на 20 хв.
Тісто ділимо на 2 частини, першу частину треба розтачати, понаколювати виделкою тісто і вставити на 5-7 хвилин в нагріту духовку.
Приготувати сирну масу і фрукти
Коли все буде готове, то на підпечене тісто виливаємо сирну масу, на масу фрукти, на фрукти потерьи другу частину тіста
Вставити в нагріту духовку на 15 хвилин, 180 градусів, терморегулювання, а потім зменшуємо до 160 градусів і печемо ще 30 хвилин.
Я мала маленьку тотівницю 16 x 16, але можна трохи більшу форму, але макс 20 x 20
Сирна маса:
250 г творогу
100 мл сметани
ложка еритролу
2 яйця
Зміксувати
Фрукти:
2 яблука і 2 грушки порізати
Посипати ложкою кориці і тушити на воді.
250 г творогу
100 мл сметани
ложка еритролу
2 яйця
Зміксувати
Фрукти:
2 яблука і 2 грушки порізати
Посипати ложкою кориці і тушити на воді.
Czy można użyć mąki migdałowej zamiast tej z orzechów laskowych?
OdpowiedzUsuńtak
Usuń