Oponki serowo-gryczane...Гречано-сирні донати

 

250 g twarogu tłustego
jajko
opakowanie drożdży instant lub łyżeczka proszku do pieczenia
50 g mąki gryczanej
erytrol lub ksylitol do smaku
Wszystko razem wymieszać
Formujemy oponkę przy pomocy rąk, gdyż ciasto jest bardzo delikatne.
Można zrobić malutkie pączki, jeśli nie chcemy się bawić z oponkami
Smażymy w głębokim tłuszczu



250 г жирного сиру 
яйце 
пакетик швидкорозчинних дріжджів або чайна ложка розпушувача 
50 г гречаного борошна 
еритрол до смаку
 Змішати все разом
 Сформуйте донати руками, без качалки, бо тісто ніжне 
 Ви можете зробити мiні пончики
 Смажити у глибокому жирі

Komentarze

Popularne posty