Migdałowa tarta rustykalna z rabarbarem... Мигдальна галета з ревенем


  

250 g twarogu tłustego
2 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia
110-120 g mąki migdałowej odtłuszczonej
łyżeczka kurkumy
opakowanie budyniu waniliowego (30g)
Zagnieść ciasto 
Ciasto delikatne
Wyłożyć ciasto na papier palcami, gdyby się kleiło, zmoczyć ręce 
po środku wyłożyć pokrojony rabarbar (ja użyłam 3 łodygi), posypać łyżką lub łyżeczka erytrolu (słodzimy według upodobania, my lubimy jak rabarbar jest kwaśny w cieście), dodać troszkę owoców leśnych mrożonych), zostawić około 4 cm wolnego brzegu

Zawinąć ciasto na owoce
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25-30 minut, 160 stopni, termoobieg
Gotową tarte można posypać pudrem z erytrolu

 

250 г жирного сиру
2 яйця
чайна ложка розпушувача
110-120 г мигдального борошна 
пакет ванільного пудингу (30г)
чайна ложка куркуми
Замісити тісто
Тісто ніжне
Пальцями викладіть тісто на папір, якщо воно прилипне, змочіть руки
посередині покладіть нарізаний ревень (я використала 3 стебла), посипте ложкою або чайною ложкою еритролу, додайте трохи заморожених лісових плодів), залиште близько 4 см вільного краю
Притиснути краї
Поставити в попередньо розігріту духовку і запікати 25-30 хвилин, 160 градусів, нагріти

Komentarze

Popularne posty