Pasta z wątróbki indyczej...Намазка з індичої печінки
Ugotować 1 kg wątróbki z indyka
Obrać 3 cebule, pokroić, podsmażyć na oliwie z oliwek
Obrać 3 marchewki, zetrzeć na tarce, podsmażyć na oliwie z oliwek
Ugotować 6 jajek, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić
Dodać sól, pieprz, majonez
( około 100 g, może być więcej majonezu lub mniej)
Wszystko razem zblendować
Відварити 1 кг печінки з індичкu
3 цибулини почистити, подрібнити, обсмажити на оливковій олії
3 моркви почистити, натерти на тертці, обсмажити на оливковій олії
Зварити 6 яєць, натерти або дрібно нарізати
Додати сіль, перець, майонез
(приблизно 100 г, більше майонезу або менше)
Змішайте все разом
Komentarze
Prześlij komentarz