Pavlova z liczi, orzechami i mandarynkami...Pavlova з лічі, горіхами і мандаринками


6 białek
200 gr cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny
Białka ubijamy na sztywną pianę (około 20 minut), dodajemy powolutku cukier i na sam koniec mąkę i sok z cytryny.
Wykładamy pianę na papier i formujemy torcik.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zamykamy piekarnik i natychmiast zmniejszamy do 120 i suszymy (termoobieg) 90 minut.


Krem:
250 ml śmietany 30%
Ubijamy śmietanę do uzyskania gęstej konsystencji.


Tort smarujemy kremem i dekorujemy liczi, mandarynkami i orzechami włoskimi.


 Zdjęcia wykonał mój brat:-)


Безе:

6 білків
200 гр цукру
1 маленька ложечка картопляного крохмалю
1 ложечка лимонного соку
Білок збиваємо на піну ( близько 20 хвилин), додаємо поволі цукор, а на сам кінець картопляний крохмаль і лимонний сок. Викладаємо піну на папір, формуючи торт. Ставимо сушити в нагріту до 180 градусів духовку, закриваємо духовку і відразу зменшуємо до 120 градусів і сушимо 90 хвилин.

Крем:
250 мл вершків 30%
Взбиваємо помаленько вершкию
Як торт остигне, викладаємо крем, а на крем лічі, грецькі горіхи і мандаринки


Фото зробив мій брат:-)

Komentarze

  1. Piękne zdjęcia i Pavlowa na pewno pyszna była

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdjecia piekne, ale czy smaczna była to nie wiem, bo wszytsko zjadła płeć męska;-)

      Usuń
    2. Jako przedstawiciel płci męskiej potwierdzam ze Pavlowa bardzo smaczna :-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty