Chocolate mousse



Przepis na 6 deserów 
(szklanek) 
100 gr czekolady 90% i 50 gr czekolady 85 % pokruszyć,  dodać 300 ml śmietany 36 % i wstawić do mikrofali aż się czekolada rozpuści i powstanie jednolita czekoladowa masa. 
Dodać 100 gr mascarpone, dokładnie wymieszać. 
Szklanki napełnić masa czekoladową (do połowy szklanki) i odstawić do wystygnięcia. 
Jak mus wystygnie udekorować bitą śmietaną 
(Ubić 200 ml śmietany 36 %,  a potem dodać 100 gr mascarpone i wszystko razem zmiksować) 
Wstawiamy deser do lodówki albo możemy odrazu jeść. 



Рецепт на 6 десертів:
(склянок) 
 100 грам шоколаду 90% і 50 грам шоколаду 85% поламати і залити 300 мл сметани  36 % i поставити в мікрохвильову, щоб розчинився шоколад і повстала шоколадна маса. 
Потім  додати 100 грам маскарпоне і все гарно вимішати. 
 Розлити в склянки,  але до половини і вставити в холодильник. 
Прикрасити вершками
(взбити 200 мл сметани 36% і додати 100 гр маскарпоне,  все зміксувати) 



Komentarze

Popularne posty