Lody czekoladowe... Шоколадне морозиво




Musimy przygotować albo słoiczek z pokrywką albo pojemnik ze szczelną pokrywką.
Do słoiczka lub do pojemnika wlewamy 300 ml śmietany 30% lub 36%
Dodajemy łyżkę kakao, łyżkę płatków migdałowych,  łyżeczkę cynamonu i łyżeczkę erytrolu lub ksylitolu.
Zamykamy słoiczek i energicznie potrząsamy (2-3 minuty)
Wstawiamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
Ja podałam lody z pokruszoną gorzką czekoladą i orzechami laskowymi

P.S lody lepiej smakują niż wyglądają:-)




Потрібно приготувати баночку з кришкою. 
В баночку вилити 300 мл сметани 30 %. 
Додати ложку какао, ложку мигдальних пластівців, ложечку кориці, ложечку березового цукру. 
Закрити баночку кришкою і енергічно струсонути/взбовтати (2-3 хв) 
Вставити в морозилку на мін 3 години. 
Я подала з подрібненим темним шоколадом і горіхами.
Морозиво краще смакує ніж виглядає 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty