Fit grissini





300 gr mąki pełnoziarnistej typ 2000
100 gr mąki kasztanowej
paczka suchych drożdży
łyżeczka soli
łyżeczka kurkumy
łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżeczki czosnku w proszku
2 łyżki oleju
150 ml wody ciepłej

Zagnieść ciasto, odstawić na godzinę do wyrośnięcia
Formujemy długie wałeczki, posmarować jajkiem, posypać sezamem.
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 min, 180 stopni, termoobieg.



300 грам цільнозернового борошна 
100 грам каштанового борошна
 пачка сухих дріжджів 
ложечка солі 
ложка куркуми 
 дві ложки олії 
150 ml води теплої
 Замісити тісто, відставати на годину, щоб виросло, формувати довгі смужки
Помастити яйцем, посипати сезамом
 Вставити в духовку на 15-20 хвилин, 180 градусів, термообіг


Komentarze

Popularne posty