FIT Sernik z czekoladowym spodem...Fit сирник з шоколадним тістом



Spód:
10 łyżek płatków owsianych
3 łyżki kakao
6 łyżek mąki kokosowej
łyżeczka proszku do pieczenia
100 gr masła
2 jajka
Zagnieść ciasto
Podzielić na 2 części, większa część wykładamy na dno brytfanki, a mniejszą część wkładamy do zamrażalnika

Masa serowa:
5 żółtek
( białka ubijamy na sztywną pianę)
250 gr twarogu tłustego
5 łyżek erytrolu
400 ml śmietany 12%
3 łyżki oleju
Można dodać łyżkę mąki lnianej lub ziemniaczanej
Wszystko razem miksujemy i dodajemy białka, ale już nie miksujemy, a mieszamy łyżką
Wylewamy masę na spód, wyciągamy z zamrażalnika ciasto aby zetrzeć go na grubych oczkach na masę serową
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 min na 170 stopni,  a po 30 min zmniejszamy do 130 stopni i pieczemy jeszcze 15 min.
Studzimy w uchylonym piekarniku
Posypujemy pudrem z erytrolu



Тісто:
10 ложок вівсяних пластівців 
3 ложки какао
6 ложок кокосового борошна
ложечка порошку до печива
100 гр масла
Замісити тісто. 
Поділити на 2 частину, більшу частину виложити на дно бритванни  а меншу частину положити в морозилку. 

Сирна маса :
5 жовтків
(білки взбити на густу піну) 
250 гр творогу 
5 ложок еритролу
400 мл сметани 12%
3 ложки олії
Можна дати ложку картопляного борошна або льняного борошна
Все разом міксуємо і додамо білки, але вже не міксуємо, а мішаємо ложкою. 
Виливаємо на тісто, а на сир тремо тісто, яке було в  морозилці. 
Ставимо в нагріту духовку на 30 хвилин, 170 градусів, а після 30 хвилин зменшуємо до 130 градусів і печемо ще 15 хвилин. 



Komentarze

  1. na jak dużą blaszkę to jest przepis?


    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Duża blacha XXL, jeśli będzie mniejsza, to sernik będzie wyższy

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty