Orkiszowe rogaliki...Спельтові рогалики



500 gr mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 2000
100-120 gr masła
10 łyżek śmietany 12%
2 łyżki erytrolu lub ksylitolu
Zagnieść ciasto
Rozwałkować i wykrawać trójkąty
Na każdy trójkąt kładziemy łyżeczkę powidła śliwkowego 100% i zawijamy w rogalik.
Wykładamy na papier do pieczenia, smarujemy jajkiem, posypujemy orzechami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 12-15 min, 170 stopni, termoobieg.


500 гр спельтового борошна 
100-120 гр масла
10 ложок сметани 12%
2 ложки еритролу або ксилітолу
Замісити тісто
Розтачати, вирізати трикутники
На кожен трикутник наложити ложечку сливового повидла і закрутили рогалик
Виложити на пергаментний папір і вставити в нагріту духовку на 12-15 хвилин, 170 градусів, терморегулювання.

Komentarze

  1. Bardzo dobre. Właśnie zajadamy całą rodzinką. Bardzo szybkie w wykonaniu.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty