Lekki, puszysty sernik... Легкий, "пухнастий" сирник


Masa serowa:

Wiaderko twarogu sernikowego-1 kg 
7 żółtek 
3 łyżki mąki kokosowej 
3 łyżki ksylitolu lub erytrolu (można więcej)
5 łyżek śmietany 12 %
Miksujemy 
Ubić 7 białek na sztywną pianę(zawsze ubijam z szczyptą soli)
Ubite białka wymieszać z masą serową łyżką, nie miksować. 
Wylewamy masę do formy (22,5×22,5×4,5 cm), można bezpośrednio na papier do pieczenia, a można posmarować formę tłuszczem i bez papieru.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 min, temperatura 150-160 stopni, termoobieg
Smakuje i na ciepło i na zimno po schłodzeniu.



Сирна маса:

Відерко сиру - 1 кг
7 жовтків
3 ложки кокосового борошна
3 ложки ксилітолу або еритролу
5 ложок сметани
Міксуємо
Взбити 7 білків з щіпкою солі на густу піну
Взбиті білки вимішати ложкою з сирною масою, не міксувати.
Вилити масу до бритванки (22,5×22,5×4,5 cm) , можна безпосередньо на пергаментний папір, а можна без паперу, просто змастити жиром. 
Вставити в нагріту духовку на 150-160 градусів, на 50-60 хвилин, терморегулювання
Смакує теплий і охолоджений

Komentarze

Popularne posty