Mazurek bezglutenowy z czekoladą...Безглютеновий мазурек з шоколадом



120 gr mąki migdałowej
łyżeczka proszku
łyżeczka erytrolu
trochę soli
Wszystkie suche składniki wymieszać, a potem połączyć z mokrymi.


Mokre składniki:
50 g masła (roztopionego)
jajko


Ciasto będzie bardzo mięciutkie.
Na papierze do pieczenia formujemy prostokąt z brzegami
Nakłuwamy widelczykiem mazurka i wstawiamy na 15 min do nagrzanego piekarnika (160 stopni)
Na wystudzony mazurek wykładamy masło orzechowe 100%
(około 100 g)
Na masło orzechowe polewę czekoladową
(100 g czekolady, ja miałam bez cukru, 50 g masła, 50 ml śmietany 36%-rozpuścić)
Udekorować wedle uznania
Wstawić na godzinę do lodówki



120 г  мигдального борошна
чайна ложка порошку
чайна ложка еритритолу
трохи солі
Змішайте всі сухі інгредієнти, а потім поєднайте з вологими інгредієнтами.


Мокрі інгредієнти:
50 г вершкового масла (розтоплене)
яйце
Тісто вийде дуже м’яким.
Сформуйте прямокутник з краями
Понаколювати мазурка виделкою і поставити на 15 хвилин у розігріту духовку (180 градусів)
На остиглий мазурек покладіть арахісове масло 100% (близько 100 г) На арахісове масло шоколадну помадку (100 г шоколаду без цукру, 50 г вершкового масла, 50 мл вершків 36% - розтопити)
Прикрасити солоним арахісом та мигдалем
Поставте на годину в холодильник


Komentarze

Popularne posty