Orkiszowa babka z rodzynkami i morelami... Спельтова баба з родзинками та курагою


50 gr drożdży
5 łyżek erytrolu lub ksylitolu
3 żółtka
280 ml ciepłego mleka
80 ml oleju
300 ml śmietanki 30%
około 660 gr pełnoziarnistej mąki orkiszowej
(może być mniej lub więcej mąki, więc nie wsypujemy całej mąki od razu, ciasto ma być bardzo delikatne i puszyste
Drożdże pokruszyć, posypać łyżeczką erytrolu lub ksylitolu, można nie posypywać.
Dodać ciepłe mleko, żółtka, olej,śmietankę, 5 łyżek erytrolu lub ksylitolu, szczyptę soli i mąkę.
Zagnieść ciasto, odstawić na 60-70 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu wsypujemy rodzynki (150 g) i morele (150 g)
 (rodzynki i morele zalać wrzątkiem-najlepiej zrobić to zanim zaczniemy robić ciasto i na sitko) i wszystko razem zagniatamy
!!!Morele pokroić na kawałeczki
Wykładamy ciasto do formy na babkę ( ja miałam bardzo dużą formę, ale mogą być 2-3 mniejsze formy) i odstawiamy na 40 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Smarujemy białkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut, 170 stopni, termoobieg
 



50 г дріжджів 
5 столових ложок еритриту або ксиліту
 3 жовтки
 280 мл теплого молока 
80 мл олії
 300 мл вершків 30% 
приблизно 660 г цільнозернового борошна спельти
 (борошна може бути більше або менше, тому не сипте все борошно відразу, тісто має вийти дуже ніжним і пухким Дріжджі подрібнити, всипати чайну ложку еритриту або ксиліту, можна не посипати. 
Додайте тепле молоко, жовтки, олію, вершки, 5 столових ложок еритриту або ксиліту, дрібку солі та борошно. 
Замісити тісто, залишити на 60-70 хвилин у теплому місці для підйому. 
Після того, як тісто підійде,
 додати родзинки (150 г) і курагу (150 г) 
 (родзинки та курагу залити окропом - найкраще це робити до того, як ми почнемо готувати тісто і на сито) і вимісити все разом 
!!!Курагу наріжте шматочками
Викласти тісто у форму (у мене була дуже велика форма, але можна 2-3 меншi) і залишити на 40 хвилин у теплому місці для підйому. 
Змастити яєчним білком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин, 170 градусів, конвекція

Komentarze

Popularne posty