Kukurydziano-gryczane ciasto ze śliwkami...Кукурудзяно-гречаний пиріг зі сливами


 500 ml kefiru

Łyżeczka sody i łyżeczka proszku do pieczenia

2 jajka

łyżka erytrolu (można więcej)

200 g mąki kukurydzianej

80 g mąki gryczanej

Wszystko wymieszać, dodać 100 g pokrojonych śliwek

50 g orzechów włoskich

20 ml oliwy z oliwek lub oleju

Wszystko razem wymieszać 

Wylać do formy okrągłej i wstawić na 20 minut do piekarnika, 180 stopni, a potem na kolejne 10 minut 100 stopni

Sprawdzać patyczkiem

Posypać pudrem z erytrolu



500 мл кефіру
чайна ложка соди і чайна ложка розпушувача
2 яйця
столова ложка еритриту (можна більше)
200 г кукурудзяного борошна
80 г гречаного борошна
Все перемішати, додати 100 г нарізаних слив
50 г волоських горіхів
20 мл оливкової олії або олії
Змішати все разом

Виливаємо в круглу форму і ставимо в духовку на 20 хвилин при 180 градусах, а потім ще на 10 хвилин при 100 градусах.

Перевірте паличкою

Посипати порошком еритриту






Komentarze

Popularne posty