Pavlova z liczi, orzechami i mandarynkami...Pavlova з лічі, горіхами і мандаринками
6 białek
200 gr cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka soku z cytryny
Białka ubijamy na sztywną pianę (około 20 minut), dodajemy powolutku cukier i na sam koniec mąkę i sok z cytryny.
Wykładamy pianę na papier i formujemy torcik.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zamykamy piekarnik i natychmiast zmniejszamy do 120 i suszymy (termoobieg) 90 minut.
Krem:
250 ml śmietany 30%
Ubijamy śmietanę do uzyskania gęstej konsystencji.
Tort smarujemy kremem i dekorujemy liczi, mandarynkami i orzechami włoskimi.
Wykładamy pianę na papier i formujemy torcik.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zamykamy piekarnik i natychmiast zmniejszamy do 120 i suszymy (termoobieg) 90 minut.
Krem:
250 ml śmietany 30%
Ubijamy śmietanę do uzyskania gęstej konsystencji.
Tort smarujemy kremem i dekorujemy liczi, mandarynkami i orzechami włoskimi.
Zdjęcia wykonał mój brat:-)
Безе:
6 білків
200 гр цукру
1 маленька ложечка картопляного крохмалю
1 ложечка лимонного соку
Білок збиваємо на піну ( близько 20 хвилин), додаємо поволі цукор, а на сам кінець картопляний крохмаль і лимонний сок. Викладаємо піну на папір, формуючи торт. Ставимо сушити в нагріту до 180 градусів духовку, закриваємо духовку і відразу зменшуємо до 120 градусів і сушимо 90 хвилин.
Крем:
250 мл вершків 30%
Взбиваємо помаленько вершкию
Як торт остигне, викладаємо крем, а на крем лічі, грецькі горіхи і мандаринки
Фото зробив мій брат:-)
Piękne zdjęcia i Pavlowa na pewno pyszna była
OdpowiedzUsuńzdjecia piekne, ale czy smaczna była to nie wiem, bo wszytsko zjadła płeć męska;-)
UsuńJako przedstawiciel płci męskiej potwierdzam ze Pavlowa bardzo smaczna :-)
Usuń