Proteinowa szarlotka......Протеїнова шарлотка
Bardzo proteinowe. Bardzo smaczne ciasto.
Całe ciasto ma tylko 590 kcal i 60 gr białka.
100 gr ciasta: 125 kcal
250 gr twarogu 0%
2 białka jajka
15 gr cukru waniliowego lub ksylitolu
50 gr mąki migdałowej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 jabłka
Białka miksujemy do uzyskania piany, dodajemy cukier, proszek, mąkę, twaróg i nadal miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Kroimy jabłka i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszając.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 min, temperatura 160 stopni ( termoobieg).
Gotowe ciasto możemy, jeśli chcemy, posypać cukrem pudrem.
Ciasto nie jest wysokie, pieczone w małej tortownicy i jest wilgotne, ale bardzo smaczne.
Ciasto nie jest wysokie, pieczone w małej tortownicy i jest wilgotne, ale bardzo smaczne.
Міцно протеїнове. Дуже смачне.
Ціла шарлотка має 590 ккал i 60 гр білка.
100 гр: 125 ккал.
250 гр творогу 0%
2 білка яйця
15 гр ванільного цукру або ксилітолу
50 гр мигдального борощна
ложечка порошку до печива
2 яблука
Білки взбиваємо на густу піну, додаємо цукор, порошок, муку і на кінець творог і далі міксуємо аж до моменту тісто буде однорідної маси без грудок.
Ріжемо яблука, додаємо до тіста і делікатно мішаємо.
Ставимо пекти в нагріту духовку на 50 хв на 160 градусів
( термообіг).
Готове тісто можна посипати пудрою.
Шарлотка не є дуже висока, печена в малій тортівниці, тісто виходить мокре, але дуже смачне.
Шарлотка не є дуже висока, печена в малій тортівниці, тісто виходить мокре, але дуже смачне.
Komentarze
Prześlij komentarz