Naleśniki migdałowe...Млинці на мигдальному борошні
4 łyżki mąki migdałowej
łyżka nasion babki płesznik i babki jajowatej
100 ml śmietanki 30%
100-150 ml wody
3 jajka
troszkę soli
Miksujemy, jeśli będzie za gęste, bo babka pęcznieje to dolewamy wodę.
Smażymy na oleju kokosowym.
Nadzienie:
250 gr twarogu wymieszac z jajkiem.
4 ложки мигдального борошна
ложка насіння подорожника пісочного і яйцевидного
100 мл сметани 36%
100-150 мл води
3 яйця
трішки солі
Міксуємо все разом, якщо буде густе, доливаємо воду.
Смажимо на кокосовій олії.
Фарш:
250 гр творогу вимішати з яйцем.
Przepyszne, zjadlabym takiego nalesniczka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Edytko :-)
Usuń