Sernik na zimno z morelami i galaretką... Сирник з абрикосами і желе
Masa serowa:
wiaderko twarogu sernikowego-1 kg
4 łyżeczki żelatyny zalewamy wrzątkiem(okolo 100 ml).
Twaróg miksujemy z rozpuszczoną żelatyną, dodajemy 4 łyżeczki stevii
Na spód formy wykładamy podłużne biszkopty( 20 sztuk) i wylewamy na to mase serową.
Wstawiamy do lodówki na około 30 min.
Po 30 minutach wykładamy na sernik pokrojone morele(6 sztuk) i borówke amerykańską( garść) i zalewamy galaretką (ja miałam truskawkową).
Wstawiamy ponownie do lodówki.
Сирна маса:
відерко меленого творогу-1 кг
4 ложечки желатину залити кип'ятком (100 мл)
Творог міксуємо з розтопленим желатином, додаємо 4 ложечки стевії.
На дно форми виложити подовгасті тістечка - 20 штук (savoiardi) і виливаємо на тістечка сирну масу.
Ставимо на 30 хвилин в холодильник.
Після 30 хвилин виложити на сирну масу порізані абрикоси-6 штук і залити полуничним желе.
Поставити в холодильник
4 ложечки желатину залити кип'ятком (100 мл)
Творог міксуємо з розтопленим желатином, додаємо 4 ложечки стевії.
На дно форми виложити подовгасті тістечка - 20 штук (savoiardi) і виливаємо на тістечка сирну масу.
Ставимо на 30 хвилин в холодильник.
Після 30 хвилин виложити на сирну масу порізані абрикоси-6 штук і залити полуничним желе.
Поставити в холодильник
Komentarze
Prześlij komentarz