Chocolate mousse
Przepis na 6 deserów
(szklanek)
100 gr czekolady 90% i 50 gr czekolady 85 % pokruszyć, dodać 300 ml śmietany 36 % i wstawić do mikrofali aż się czekolada rozpuści i powstanie jednolita czekoladowa masa.
Dodać 100 gr mascarpone, dokładnie wymieszać.
Szklanki napełnić masa czekoladową (do połowy szklanki) i odstawić do wystygnięcia.
Jak mus wystygnie udekorować bitą śmietaną
(Ubić 200 ml śmietany 36 %, a potem dodać 100 gr mascarpone i wszystko razem zmiksować)
Wstawiamy deser do lodówki albo możemy odrazu jeść.
Рецепт на 6 десертів:
(склянок)
100 грам шоколаду 90% і 50 грам шоколаду 85% поламати і залити 300 мл сметани 36 % i поставити в мікрохвильову, щоб розчинився шоколад і повстала шоколадна маса.
Потім додати 100 грам маскарпоне і все гарно вимішати.
Розлити в склянки, але до половини і вставити в холодильник.
Прикрасити вершками
(взбити 200 мл сметани 36% і додати 100 гр маскарпоне, все зміксувати)
Komentarze
Prześlij komentarz