Bezglutenowe krakersy ekspresowe...Крекери без глютену




12-15 sztuk:
100 gr mąki migdałowej
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka proszku
jajko
troszkę soli
Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać kółka.
Jeśli będzie cieżko się wykrawać, można podsypać mąką kokosową, ale troszkę.
Posmarować kółka masłem i posypać makiem, wstawić do piekarnika na 6-7 minut, 180 stopni, termoobieg.


12-15 штук:

100 грам мигдального борошна 
2 ложки кокосового борошна
 ложечка  порошку
 яйце
 трошки солі
 Замісити тісто,  розтачати,  вирізати  колечка,  якщо буде важко вирізати,  можна підсипати трошки кокосовим борошном.  Помазати колечка маслом посипати маком,  поставити в духовку на 6-7 хвилин, 180 градусів, термообіг.

Komentarze

Popularne posty