Bezglutenowe krakersy ekspresowe...Крекери без глютену
12-15 sztuk:
100 gr mąki migdałowej
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka proszku
jajko
troszkę soli
Zagnieść ciasto, rozwałkować i wycinać kółka.
Jeśli będzie cieżko się wykrawać, można podsypać mąką kokosową, ale troszkę.
Posmarować kółka masłem i posypać makiem, wstawić do piekarnika na 6-7 minut, 180 stopni, termoobieg.
12-15 штук:
100 грам мигдального борошна
2 ложки кокосового борошна
ложечка порошку
яйце
трошки солі
Замісити тісто, розтачати, вирізати колечка, якщо буде важко вирізати, можна підсипати трошки кокосовим борошном. Помазати колечка маслом посипати маком, поставити в духовку на 6-7 хвилин, 180 градусів, термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz