Lody śmietankowo-morelowe...Вершково-абрикосове морозиво




Musimy przygotować albo słoiczek z pokrywką albo pojemnik ze szczelną pokrywką.
Do słoiczka lub do pojemnika wlewamy 400-500 ml śmietany 30% lub 36%
Dodajemy zblendowane morele, muszą być bardzo dojrzałe
 ( zblendować 10 morel)
Zamykamy słoiczek i energicznie potrząsamy (2-3 minuty)
Wstawiamy do zamrażalnika na minimum 3 godziny.
P.S lody lepiej smakują niż wyglądają:-)



Потрібно приготувати баночку з кришкою. 
В баночку вилити 400-500 мл сметани 30 %. 
Додати зблендовані абрикоси (я мала 10 штук)
Закрити баночку кришкою і енергічно струсонути/взбовтати (2-3 хв) 
Вставити в морозилку на мін 3 години. 

Морозиво краще смакує ніж виглядає 

Komentarze

  1. Proste, a wyglądają smacznie - czas wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy inne owoce też się nadają?

    OdpowiedzUsuń
  3. A nie lepiej ubić śmietanę mikserem , dodać owoce i zamrozić? Są.delikatniejsze a po dodaniu jeszcze mascarpone o niebo lepsze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są różne kombinacje, kwestia wyobraźni, tym razem wykombinowalam taki, z mascarpone robiłam, przepis również jest na blogu

      Usuń
  4. Który przepis na lody jest z mascarpone? :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2017/03/lchfcherry-ice-cream.html

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty