Bezglutenowe pierożki z mięsem...Безглютенові пиріжки з м'ясом


300 ml maślanki lub kefiru
łyżeczka proszku
łyżeczka soli
450 gr mąki gryczanej
Do maslanki wsypać proszek, sól i na koniec makę.
Zagnieść ciasto i odstawić
(ciasto powinno byc mięciutkie).
Przygotować farsz

Farsz:
500 gr mielonego 100 % wołowina
czosnek
sól
pieprz
jajko
Wszystko wymieszać.

Rozwałkować ciasto, powycinać kółka.
Na każdę kółko nałożyć farsz i skleić.
Wykładamy pierożki na papier do pieczenia, smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, 180 stopni, termoobieg.




300 мл кефіру 
ложечка порошку 
ложечка солі 
450 гp гречаного борошна 
Вилити кефір у миску, всипати порошок, сіль і борошно. 
Замісити тісто і відставити
(тісто повинно бути м'яке) 
Приготувати фарш

Фарш:
500 гр фаршу 100% яловичина
часник 
сіль
перець
яйце 
Все вимішати 
Розтачати тісто, вирізати кільця. 
На кожне кільце накладати м'ясо і зліпити. 
Помастити пиріжки яйцем, посипати кунжутом і втавити в нагріту духовку на 20 хвилин, 180 градусів, термообіг 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty