Bezglutenowe pierożki z mięsem...Безглютенові пиріжки з м'ясом
300 ml maślanki lub kefiru
łyżeczka proszku
łyżeczka soli
450 gr mąki gryczanej
Do maslanki wsypać proszek, sól i na koniec makę.
Zagnieść ciasto i odstawić
(ciasto powinno byc mięciutkie).
Przygotować farsz
Farsz:
500 gr mielonego 100 % wołowina
czosnek
sól
pieprz
pieprz
jajko
Wszystko wymieszać.
Rozwałkować ciasto, powycinać kółka.
Na każdę kółko nałożyć farsz i skleić.
Wykładamy pierożki na papier do pieczenia, smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, 180 stopni, termoobieg.
300 мл кефіру
ложечка порошку
ложечка солі
450 гp гречаного борошна
Вилити кефір у миску, всипати порошок, сіль і борошно.
Замісити тісто і відставити
(тісто повинно бути м'яке)
Приготувати фарш
Фарш:
500 гр фаршу 100% яловичина
часник
сіль
перець
яйце
Все вимішати
Розтачати тісто, вирізати кільця.
На кожне кільце накладати м'ясо і зліпити.
Помастити пиріжки яйцем, посипати кунжутом і втавити в нагріту духовку на 20 хвилин, 180 градусів, термообіг
Wow, wyglądają niesamowicie smakowicie!
OdpowiedzUsuńPolecam, sa bardzo smaczne
Usuń