Bułeczki bezglutenowe (bez drożdży)...Безглютенові булочки (без дріжджів)



300 ml maślanki lub kefiru
łyżeczka proszku
łyżeczka soli
450 gr mąki gryczanej
Do maslanki wsypać proszek, sól i na koniec makę.
Zagnieść ciasto i odstawić
(ciasto powinno byc mięciutkie).
Uformować kulki, posmarować jajkiem, posypać sezamem i wstawić do piekarnika na 12-15 minut, 170 stopni, termoobieg.


300 мл кефіру 
ложечка порошку 
ложечка солі 
450 гp гречаного борошна 
Вилити кефір у миску, всипати порошок, сіль і борошно. 
Замісити тісто і відставити
(тісто повинно бути м'яке) 
Формувати кульки, помастити яйцем, посипати сезамом і вставити на 12-15 хвилин,170 градусів, термообіг.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty