Bułeczki bezglutenowe (bez drożdży)...Безглютенові булочки (без дріжджів)
300 ml maślanki lub kefiru
łyżeczka proszku
łyżeczka soli
450 gr mąki gryczanej
Do maslanki wsypać proszek, sól i na koniec makę.
Zagnieść ciasto i odstawić
(ciasto powinno byc mięciutkie).
Uformować kulki, posmarować jajkiem, posypać sezamem i wstawić do piekarnika na 12-15 minut, 170 stopni, termoobieg.
300 мл кефіру
ложечка порошку
ложечка солі
450 гp гречаного борошна
Вилити кефір у миску, всипати порошок, сіль і борошно.
Замісити тісто і відставити
(тісто повинно бути м'яке)
Формувати кульки, помастити яйцем, посипати сезамом і вставити на 12-15 хвилин,170 градусів, термообіг.
Teściowa je piekła są pyszne!
OdpowiedzUsuńCieszę się że wam smakowały😀
OdpowiedzUsuń