Dutch baby
2 jajka
150 ml mleka (ja miałam bez laktozy)
90-100 gr mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2000
szczypta soli
Wszystkie składniki miksujemy
Rozgrzać piekarnik do 250 stopni
Na palnik postawić formę albo patelnie (14x14), którą można wstawić do piekarnika
Rozgrzać ją, następnie posmarować masłem.
Wlewać do rozgrzanej formy przygotowane ciasto i wstawić do piekarnika
Piec przez około 30 minut, termoobieg.
Wyjąć z piekarnika i posypać pudrem z ksylitolu.
Podawać z owocami
Podawać z owocami
2 яйця
150 мл молока (я мала без лактози)
90-100 гр спельтового борошна
трішки солі
Всі інгредієнти міксуємо
Розігріти духовку до 250 градусів
На камфорку поставити форму (14x14), яку можна використовувати в духовці.
Розігріти її, помастити маслом.
У розігріту форму влити масу і вставити в духовку.
Пекти приблизно 30 хвилин, терморегулювання.
Витягнути з духовки і посипати пудрою з ксилітолом і подати з фруктами
Komentarze
Prześlij komentarz