Choco & Peanut dessert

 




2 sztuki:

300 ml śmietanki 30% lub 36%
ubić z 3 łyżkami mascarpone 
i 3 łyżkami masła orzechowego 100%

Gotowa ubitą masę nakładamy do salaterek lub innego naczynia, na masę położyć wiśnie (około 50 gr), oczywiście poza sezonem zamrożone, no więc musimy rozmrozić, aby puściły sok

Na wiśnie orzechy i  całość przykrywamy masą czekoladową

(50 g czekolady gorzkiej 85-90% rozpuścić, dodać 100 ml śmietanki 30 % lub 36%), można jeszcze zetrzeć trochę czekolady na krem czekoladowy

Wstawiamy do lodówki i po 2 godzinach pałaszujemy :-)




2 штуки: 

300 мл вершків 30% або 36% збити з 3 столовими ложками маскарпоне 

і  столовими ложками 100% арахісового масла

 Покладіть готову збиту масу в салатниці, покласти вишню (близько 50 гр) на масу, посипати горіхами і все залити шоколадом

 (50 г темного шоколаду 85-90% розчинити, додати 100 мл 30% або 36% вершків)

Покладіть його в холодильник і з’їжте через 2 години :-)

Komentarze

Popularne posty