Choco & Peanut dessert
Gotowa ubitą masę nakładamy do salaterek lub innego naczynia, na masę położyć wiśnie (około 50 gr), oczywiście poza sezonem zamrożone, no więc musimy rozmrozić, aby puściły sok
Na wiśnie orzechy i całość przykrywamy masą czekoladową
(50 g czekolady gorzkiej 85-90% rozpuścić, dodać 100 ml śmietanki 30 % lub 36%), można jeszcze zetrzeć trochę czekolady na krem czekoladowy
Wstawiamy do lodówki i po 2 godzinach pałaszujemy :-)
2 штуки:
300 мл вершків 30% або 36% збити з 3 столовими ложками маскарпоне
і 3 столовими ложками 100% арахісового масла
Покладіть готову збиту масу в салатниці, покласти вишню (близько 50 гр) на масу, посипати горіхами і все залити шоколадом
(50 г темного шоколаду 85-90% розчинити, додати 100 мл 30% або 36% вершків)
Покладіть його в холодильник і з’їжте через 2 години :-)
Komentarze
Prześlij komentarz