Orkiszowa szarlotka...Cпельтовий Яблучний пиріг


Kruche ciasto:
500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 2000
200 gr masła
łyżeczka proszku
2 jajka
2 łyżki śmietany 12%
Zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na pół.
Jedną część wyłożyć na dno blachy (36x25), ponakłuwać widelczykiem i wstawić na 10 min do piekarnika, 170 stopni
Drugą część włożyć na15 min do zamrażalnika


Masa jabłkowa:
2 kg jabłek 

Jabłka pokroić na małe i cieniutkie plasterki i dusić z cynamonem do uzyskania jednolitej masy
Ja zazwyczaj mam gotowe handmade dżemy lub powidła





Na podpieczone ciasto nakładamy jabłka lub dżem jabłkowy i ścieramy 2 część ciasta 
Pieczemy około 30 minut-temperatura 160-180, termoobieg.



Тісто:
500 гр цільнозернового спельтового борошна тип 2000
200 гр масла
ложечка порошку
2 яйця
2 ложки сметани
Замісити тісто.
Тісто поділити на 2 частини.
Одну частину виложити на дно бритванки (36x25), понаколювати і вставити на 10 хв в духовку
Другу частину поставити в морозилку

Яблучна маса:
2 кг яблук 
Наріжте яблука невеликими тонкими скибочками
 і тушкуйте з корицею до однорідної маси

Зазвичай я маю готові джеми ручної роботи



Покладіть на спечене тісто яблука або яблучне варення і натріть 2 частинy тіста 
Випікайте близько 30 хвилин - температура 160-180, гаряче повітря.

Komentarze

Popularne posty