Migdałowo-kokosowe faworki...Мигдалево-кокосовий хруст
200 g tartej mozzarelli
jajko
100 g mascarpone
50 g mąki migdałowej
30 g mąki kokosowej
jajko
100 g mascarpone
50 g mąki migdałowej
30 g mąki kokosowej
10 g wiórków kokosowych
łyżka lub mniej erytrolu
Mozzarelle i mascarpone rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej, dodać jajko i suche składniki i zmiksować
Ciasto będzie bardzo miękkie delikatne
Wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem do pieczenia i rozwałkować
Pokroić ciasto w paski i robić tak jak tradycyjne faworki
Wkładamy do piekarnika na 15 minut, 180 stopni, termoobieg
Posypujemy pudrem z erytrolu
Jeśli potrzymamy dłużej w pierniku to są delikatnie chrupiące, ale należy pamiętać że to nie są tradycyjne faworki na glutenie, więc i smak nie będzie tradycyjny
200 г тертої моцарели
яйце
100 г маскарпоне
50 г мигдального борошна
30 г кокосового борошна
10 г кокосових шримсів
столова ложка або менше еритритолу
Моцарелу та маскарпоне розчиніть у мікрохвильовці або на водяній бані, додайте яйце та сухі інгредієнти та зміксуйте
Тісто вийде дуже м’яким і ніжним
Покладіть на жиростійкий папір, накрийте другим і розкачайте Наріжте тісто смужками і зробіть так, як традиційні хруст Поставити в духовку на 15 хвилин, 180 градусів, гаряче повітря Посипте пудрою з еритритолу
Komentarze
Prześlij komentarz