Migdałowo-kokosowe faworki...Мигдалево-кокосовий хруст



 200 g tartej mozzarelli
jajko
100 g mascarpone 
50 g mąki migdałowej
30 g  mąki kokosowej
10 g wiórków kokosowych
łyżka lub mniej erytrolu
Mozzarelle i mascarpone rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej, dodać jajko i suche składniki i zmiksować
Ciasto będzie bardzo miękkie  delikatne
Wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem do pieczenia i rozwałkować
Pokroić ciasto w paski i robić tak jak tradycyjne faworki
Wkładamy do piekarnika na 15 minut, 180 stopni, termoobieg
Posypujemy pudrem z erytrolu
Jeśli potrzymamy dłużej w pierniku to są delikatnie chrupiące, ale należy pamiętać że to nie są tradycyjne faworki na glutenie, więc i smak nie będzie tradycyjny




200 г тертої моцарели 
яйце 
100 г маскарпоне 
50 г мигдального борошна 
30 г кокосового борошна 
10 г кокосових шримсів
 столова ложка або менше еритритолу
 Моцарелу та маскарпоне розчиніть у мікрохвильовці або на водяній бані, додайте яйце та сухі інгредієнти та зміксуйте 
Тісто вийде дуже м’яким і ніжним
 Покладіть на жиростійкий папір, накрийте другим  і розкачайте Наріжте тісто смужками і зробіть так, як традиційні хруст Поставити в духовку на 15 хвилин, 180 градусів, гаряче повітря Посипте пудрою з еритритолу
  

Komentarze

Popularne posty