Pieczony naleśnik (glutenfree)...Печений млинець

 



3 jajka
180-200 ml mleka (ja miałam bez laktozy)
120 gr mąki migdałowej
50 g maki kasztanowej
szczypta soli
Wszystkie składniki miksujemy
Rozgrzać piekarnik do 250 stopni
Na palnik postawić formę albo patelnie, którą można wstawić do piekarnika
Rozgrzać ją, następnie posmarować masłem.
Wlewać do rozgrzanej formy przygotowane ciasto i wstawić do piekarnika
Piec przez około 30 minut, termoobieg.
Wyjąć z piekarnika i posypać pudrem z erytrolu.
Podawać z owocami





3 яйця
180-200 мл молока (я мала без лактози)
120 гр мигдального борошна
50 каштанового борошна
трішки солі
Всі інгредієнти міксуємо
Розігріти духовку до 250 градусів
На камфорку поставити форму, яку можна використовувати в духовці.
Розігріти її, помастити маслом.
У розігріту форму влити масу і вставити в духовку.
Пекти приблизно 30 хвилин, терморегулювання.
Витягнути з духовки і посипати пудрою з еритролу і подати з фруктами

Komentarze

Popularne posty