Twarogowo-migdałowe ciasto z truskawkami... Сирно-мигдальний пиріг з полуницями


 
500 g twarogu tłustego
(zwykłego, nie z wiaderka)
3 jajka
2 łyżki erytrolu (można więcej)
łyżeczka proszku do pieczenia
200 g mąki migdałowej
Wszystko zmiksować i wyłożyć do natłuszczonej formy
(ja użyłam formę na tartę z ikei)
W ciasto włożyć pokrojone truskawki (ilość dowolną), 
posypać pokruszonymi orzechami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min, 170 stopni, termoobieg.
Sprawdzać patyczkiem, jeśli po 30 minutach będzie nadal wilgotne, zmniejszyć temperaturę do 140-150 stopni i piec do suchego patyczka 



 500 г жирного сиру
3 яйця
2 ложки еритролу
чайна порошку до печива
200 г мигдального борошна
Все перемішати і викласти у змащену маслом форму
Покласти подрібнену полуницю в тісто, посипати порізаними горіхами і поставите в розігріту духовку на 30 хвилин, 170 градусів
Перевірте паличкою, якщо після 30 хвилин тісто ще сире, зменшити температуру до 140-150 градусів і випікайте до моменту "сухої палички"

Komentarze

Popularne posty