Naleśnikowa zapiekanka (bez mąki)...Запіканка з млинців (без борошна)
Naleśniki:
5 jajek
200 ml śmietany 30%
5 łyżek mielonego lnu
szczypta soli
Zmiksować
Smażyć na suchej patelni
Masa serowa:
500 g twarogu tłustego
2 jajka
50 g rodzynek
łyżka erytrolu
Zawijamy tradycyjne naleśniki
Przekroić na 3 części
Poukładać w naczyniu żaroodpornym
Zalewamy śmietanka 30%-150 ml
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut, 180 stopni, termoobieg
5 jajek
200 ml śmietany 30%
5 łyżek mielonego lnu
szczypta soli
Zmiksować
Smażyć na suchej patelni
Masa serowa:
500 g twarogu tłustego
2 jajka
50 g rodzynek
łyżka erytrolu
Zawijamy tradycyjne naleśniki
Przekroić na 3 części
Poukładać w naczyniu żaroodpornym
Zalewamy śmietanka 30%-150 ml
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut, 180 stopni, termoobieg
Млинці:
5 яєць
200 мл вершків 30%
5 столових ложок меленого льону
дрібка солі
Обсмажити на сухій сковороді
Сирна маса:
500 г жирного сиру
2 яйця
50 г родзинок
ложка еритритолу
Загортаємо традиційні млинці
Розрізати на 3 частини
Викласти в форму в нагріту духовку
Влийте вершки 30% -150 мл
Поставте в розігріту духовку на 35-40 хвилин, 180 градусів, гаряче повітря
Komentarze
Prześlij komentarz