Śliwki w cieście migdałowo-czekoladowym...Сливи в мигдально-шоколадному тісті




2 sztuki:

2 duże wielkie śliwki okleić ciastem i posypać płatkami migdałowymi ze wszystkich stron
Najlepiej zmoczyć ręce, bo ciasto jest bardzo delikatne
Wstawiamy do piekarnika na 15 minut, 170 stopni, termoobieg.
Ciasto:
50 g mąki migdałowej
jajko
łyżeczka proszku do pieczenia
10 g kakao
łyżeczka erytrolu







2 штуки:

2 великі великі сливи обернути тістом і посипати пластівцями мигдалю
 Краще змочити руки, оскільки тісто дуже ніжне 
Поставте в духовку на 15 хвилин, 170 градусів, гаряче повітря. 

Тісто: 
50 г мигдального борошна 
яйце 
чайна ложка розпушувача 
10 г какао
чайна ложка еритритолу

 

Komentarze

Popularne posty