Bezglutenowe rogaliki migdałowe z jabłkami...Безглютенові мигдальні рогалики з яблуками
250 g twarogu tłustego
jajko
banan (rozgnieść widelczykiem)
200 g mąki migdałowej odtłuszczonej
łyżeczka proszku do pieczenia
opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
20 ml oliwy z oliwek
Wszystkie składniki wymieszać
Uformować duża kulę i wstawić do lodówki na 30 minut
Ciasto jest bardzo delikatne
Wyjąć ciasto z lodówki
Wyłożyć ciasto na posmarowany oliwą lub olejem papier, przykryć inny papierem.
Rozwałkować tak aby wyszło duże kółko, ale nie cieniutko, bo może sie rozpaść gdyż jest to mąka migdałowa, a nie pszenna
Pokroić na 8 trójkątów
Na każdy trójkąt wyłożyć jabłka z cynamonem
2 jabłka pokroić na malutkie kawałeczki dusimy z cynamonem ok 5 minut
I zawijać w rogalik
Ciasto będzie kleić sie do rąk, zmoczyć ręce wodą lub olejem i zawijać w rogalik
Każdy rogalik posmarować jajkiem
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20-25 minut, 160 stopni, termoobieg
Komentarze
Prześlij komentarz