Orzechowe ciasto z kremem ...Горіховий торт з кремом
7 białek ubić na sztywną pianę
dodać żółtka
6 łyżek erytrolu
500 g zmielonych orzechów włoskich
Wszystko razem zmiksować
Wylać na duża blachę
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut, 160-170 stopni
Ciasto przekroić na 2 części, przełożyć kremem
Krem:
Ubić śmietankę 36% (250 g) z mascarpone (250 g)
Збити 7 яєчних білків до міцної піни
додайте жовтки
6 столових ложок еритриту
500 г мелених волоських горіхів
Все перемішати
Перелийте на велику тарілку
Ставимо в розігріту духовку на 20-25 хвилин, 160-170 градусів
Kрем:
Вершки 36% (250 г) збити з маскарпоне (250 г)
Komentarze
Prześlij komentarz