Twarogowe kulki/stworki bezglutenowe...Сирні безглютенові кульки/ "створіння"





500 g twarogu tłustego
2 duże jajka
2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (glutenfree)-2 sztuki po 38 g
50 g mąki kukurydzianej
łyżeczka proszku do pieczenia
troszkę olejku śmietankowego
łyżka erytrolu
szczypta soli
Wszystko wymieszać łyżką
Uformować kulki
Smażyć w głębokim tłuszczu jak tradycyjne pączki
Pod czas smażenia kulki zmieniają w rożne stworki
Smażyć na średnim ogniu, na mocnym ogniu mogą być surowe w środku
Pączki mają bardzo chrupiącą skórkę, a w środku są bardzo delikatne



500 г жирного сиру 
2 великих яйця 
2 упаковки ванільного пудингу без цукру (без глютену) - 2 штуки по 38 г
 50 г кукурудзяного борошна
 чайна ложка розпушувача
 ложку еритриту 
дрібка солі
 Перемішайте все ложкою 
Сформувати кульки
 Смажити у фритюрі, як традиційні пончики 
Під час смаження кульки перетворюються на різноманітнi створіння.
Смажимо на середньому вогні, на сильному можуть бути сирими в середині 
Пончики мають дуже хрустку скоринку і дуже ніжні всередині






 

Komentarze

Popularne posty