LCHF hot dogs (glutenfree)
120 g tartego sera mozzarella i 100 g serka homogenizowanego naturalnego rozpuścić w mikrofali
Dodać jajko, szybko wymieszać, dodać 110 g mąki migdałowej, łyżeczkę proszku do pieczenia i też szybko wymieszać
Powstanie kulka, bardzo delikatna i klejąca.
Wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem do pieczenia i rozwałkować
Podzielić na 2 części, wyjdzie więcej sztuk, można nie dzielić i będzie więcej ciasta
Posmarować sosem pomidorowym, posypać tartą mozzarellą, wyłożyć parówki
Zawinąć w rulonik pomagając sobie papierem bądź zwilżonymi palcami
Pokroić rulonik na małe kawałeczki, posmarować jajkiem, posypać makiem lub ziarnami
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15-20 min, 170-180 stopni, termoobieg
120 г тертого сиру моцарела і 100 г натурального гомогенізованого сиру розтопити в мікрохвильовці
Додати яйце, швидко перемішати, додати 110 г мигдального борошна,
чайну ложку розпушувача і швидко перемішати
Вийде кулька, дуже ніжна і липка.
Викласти на папір для випікання, накрити іншим папером для випічки і розкачати
Розділити на 2 частини, вийде більше шматочків, можна не ділити і тіста буде більше
Змастити томатним соусом, посипати тертою моцарелою, викласти сосиски
Згорнути за допомогою паперу або вологих пальців
Рулет нарізати невеликими шматочками, змастити яйцем, посипати маком або насінням
Ставимо в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин, 170-180 градусів, конвекція
Komentarze
Prześlij komentarz