Bardzo puszysty, delikatny i wilgotny sernik ze śliwkami...Дуже пухкий, ніжний і вологий чізкейк зі сливами




Masa serowa:
Wiaderko twarogu sernikowego-1 kg
7 żółtek
5 łyżek erytrolu
200 ml śmietany 30% lub 36%
opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
Wszystko razem miksujemy

Zmiksować osobno 7 białek na gęstą pianę
Dodać zmiksowane białka do masy serowej i wymieszać, nie miksować
Wylać masę do formy (40x25x6) i wstawić do nagrzanego piekarnika na 150 stopni na 15 minut, po 15 minutach uchylić piekarnik i wyłożyć na sernik 500 g pokrojonych śliwek, zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 50-60 minut, termoobieg
Studzić sernik w uchylonym piekarniku
Sernik jest bardzo wilgotny, puszysty і delikatny


 Сирна маса:
Відерко творогу -1 кг
7 жовтків
5 столових ложок еритролу
200 мл сметани 30% або 36%
Все перемішуємо разом

Взбити 7 білків
Додати білкu в сирну масу і перемішати, не міксувати
Вилийте масу у форму (40x25x6) і поставте в попередньо розігріту духовку, 150 градусів на 15 хвилин, після 15 хвилин відкрити духовку і на масу виложити 500 г  порізаних слив і зменшити до 120 температуру і пекти ще 50-60 хвилин
Остудіть сирник у відкритій духовці
 

Komentarze

Popularne posty