Orkiszowe zawijańce z twarogiem... Cпельтoвi рулетики з сиром
30 g drożdży
3 żółtka
150 ml ciepłego mleka
100 ml śmietanki 30%
10 ml oliwy z oliwek
420-440 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej
Drożdże pokruszyć, dodać ciepłe mleko, żółtka, olej, 3 łyżki erytrolu, szczyptę soli i mąkę.
Zagnieść ciasto, odstawić na 60 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu rozwałkować, napełnić masą serową, zwinąć w rulonik, pokroić i wykładać na blachę serem do góry
Odstawić na 20 min do wyrośnięcia
Smarujemy białkiem brzegi ciasta, posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, 180 stopni, termoobieg
Masa serowa:
400 g twarogu tłustego
około 100 g dżemu bez cukru
( ja miałam własnej produkcji z porzeczek)
2 białka
Zblendować wszystko razem
30 г дріжджів
3 жовтки
150 мл теплого молока
100 мл вершків 30%
10 мл оливкової олії
420-440 г цільнозернового борошна спельти
Дріжджі розкришити, додати тепле молоко, жовтки, олію, 3 столові ложки еритриту, дрібку солі та борошно.
Замісити тісто і залишити його в теплому місці на 60 хвилин для підйому.
Після підйому розкачати, наповнити сирною масою, згорнути, розрізати і викласти на деко сирною стороною догори.
Відставити на 20 хвилин для підйому
Краї тіста змастити яєчним білком, посипати мигдальною стружкою і поставити в розігріту духовку на 20 хвилин, 180 градусів, конвекція.
Сир:
400 г жирного сиру
приблизно 100 г варення без цукру
(У мене була своя смородина)
2 білка
Змішайте все разом
Komentarze
Prześlij komentarz